ΕνημέρωσηΟικονομία

Χάνει έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σημαντική πτώση κατέγραψε σήμερα Δευτέρα 24/4 η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών να πέφτει κατά 0,56%, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 1.100 μονάδων στις 14:21 μμ.

Το ΧΑ συνεχίζεται να δέχεται πιέσεις από τους πωλητές, με φόντο την αβεβαιότητα της προεκλογικής περιόδου και χωρίς την αναμενόμενη ώθηση που ανέμεναν οι αναλυτές από την αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s το βράδυ της Παρασκευής 21/4.

Η S&P έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει αν η χώρα μας θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στους επόμενους μήνες και το ίδιο ισχύει και την χρηματιστηριακή αγορά.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων διεθνώς, από τις αρχές του 2023.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεθνώς με κέρδη 19,01% (με βάση το κλείσιμο της Πέμπτης), ενώ στη πρώτη θέση βρίσκεται ο δείκτης MOEX Russia με κέρδη 22,46%.

Ακολουθούν ο ιταλικός δείκτης FTMIB με κέρδη 16,54%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 16,45%, ο Nasdaq με άνοδο 15,22% και ο ισπανικός IBEX με άνοδο 14,85%. Ο γερμανικός DAX-30 ενισχύεται 13,45%, ο S&P με κέρδη 7,56%, ο βρετανικός FTSE-100 με άνοδο 6,05% και ο Dow Jones μόλις με κέρδη 1,93%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock