Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Elias: Αγωνία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα για τα χωριά που «πνίγηκαν» από τον «Daniel»

Εβδομάδες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, η κατάσταση σε ορισμένα χωριά της Θεσσαλίας και κυρίως της Καρδίτσας παραμένει απογοητευτική.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες στον δήμο Παλαμά και σε χωριά, όπως η Μεταμόρφωση, ο Βλοχός, η Αστρίτσα, η Μαραθέα, το Ριζοβούνι, καθώς και στην πόλη του Παλαμά, όπου οι ζημιές σε σπίτια και υποδομές μοιάζουν ολοκληρωτικές.

Και ενώ τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει εντελώς, στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και συγκεκριμένα στις περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, οι δρόμοι τόσο στην Φαρκαδόνα, όσο και στα γύρω χωριά εξακολουθούν να είναι γεμάτοι από λάσπη.

Αγωνία εν όψει της επερχόμενης νέας κακοκαιρίας

Δεκάδες πλημμυροπαθείς από Φαρκαδόνα και Κεραμίδι εν όψει της νέας κακοκαιρίας Elias μεταφέρονται στον (πρώην) προσφυγικό καταυλισμό Κουτσόχερου, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στέγης, όπως μεταδίδει η Ελπίδα Κουτσογιάννη.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ από τα Τρίκαλα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες του δήμου να κρατηθούν τα αναχώματα, στο Κεραμίδι… το χωριό που βυθίστηκε στο νερό και τη λάσπη με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Από τα 80 σπίτια, που έχει το χωριό, μόνο τα 5-6 έχουν διασωθεί, τα υπόλοιπα «πνίγηκαν» όλα στο νερό. «Είναι θαύμα που δεν μας έπιασε στον ύπνο, αλλιώς θα ήμασταν όλοι νεκροί», ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ, κάτοικος του χωριού.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές των Τρικάλων που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όπως στον Παραπόταμο, το Γλίνος, το Βαλομάνδρι, τα Μεγάλα Καλύβια, τη Φωτάδα, την Φανερωμένη και τους Γεωργανάδες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock