ΕνημέρωσηΟικονομία

Στα ύψη οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων

Κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα που είχαν βρεθεί το 2008, κινούνται οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων, ένδειξη πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν βρίσκεται μακριά από μια ανάλογη κρίση με εκείνη που είχε βιώσει η Τουρκία προ 13 ετών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το δεκαετές τουρκικό ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα στο 23,95%, επίδοση που αποτελεί ιστορικό υψηλό και η οποία δείχνει πως οι επενδυτές θεωρούν πως ο πληθωρισμός στην Τουρκία καλπάζει. Τα δε πενταετή ομόλογα της Τουρκίας καταγράφουν απόδοση 25,16%, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό του 26,15% που είχαν καταγράψει κατά την πολιτική κρίση του 2008.

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία το 2008 ξέσπασε μετά την επικράτηση του Ερντογάν στις εκλογές του Ιουλίου 2007 και την παράλληλη ήττα του κεμαλικού υποψηφίου Ντενίζ Μπαϊκάλ. Συνέπεια της ευρείας νίκης του Ερντογάν ήταν η προώθηση και η εκλογή στην προεδρία του υπουργού εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, υποψηφιότητα στην οποία αντιτίθεντο οι στρατιωτικοί.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock