ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην αγκαλιά της αττικής γης η Φώφη Γεννηματά – Θλίψη και συγκίνηση στη Μητρόπολη

Δημοσιεύτηκε, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 10:12

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και βουβής συγκίνησης, η Ελλάδα απέτισε φόρο τιμής και αποχαιρέτισε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 14:00, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Μια βουβή πομπή συνόδευσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό της Φώφης Γεννηματά προς την τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτορεπορτάζ: Η εξόδιος Ακολουθία της Φώφης Γεννηματά

Χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας «Αθάνατη» συνόδευσαν τη Φώφη Γεννηματά προς την τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, εκεί όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Η πομπή έκανε μία στάση στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτήριο της Βουλής.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά είχε εκτεθεί από τις 10 πρωί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλησι του Καθεδρικού Ναού της Αθήνας.

Πλήθος λαού και πολιτικοί βρέθηκαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πουν το τελευταίο «αντίο» στην γυναίκα, πολιτικό και μητέρα που έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Στο ύστατο «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά, στην Μητρόπολη Αθηνών, ήταν παρόντες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρόντες ήταν μέλη και στελέχη της κυβέρνησης, διακρίναμε τους Ν. Δένδια, Χ. Σταϊκούρα, Τ. Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Την Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτισαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ παρόντες, εξ όσων διακρίναμε, ήταν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παύλος Χρηστίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, ο, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννος Παπαντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντρίκος Παπανδρέου, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατροϋγκαλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος και ‘Αννα Νταλάρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Κατερίνα Μπατζελή, η Νάντια Γιανακοπούλου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock