Κόσμος

Στην Ινδία ο Πούτιν «κλείνοντας» αμυντικές συμφωνίες μετά τους S-400

Σειρά εμπορικών και αμυντικών συμφωνιών υπέγραψαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ναρέντρα Μόντι κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας στην Ινδία, μόλις στο δεύτερο ταξίδι που πραγματοποιεί στο εξωτερικό από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να ενισχύσει τους στρατιωτικούς και ενεργειακούς δεσμούς με έναν παραδοσιακό σύμμαχο της Μόσχας, τον οποίο διεκδικεί και η Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψη του Πούτιν και αρκετών κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων στο Νέο Δελχί πραγματοποιείται εν μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσης βασικού συμμάχου της Ινδίας.

Νωρίτερα σήμερα, Δεύτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η συμφωνία για την προμήθεια στην Ινδία πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 υλοποιείται παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ, όπως είπε, να υπονομεύσουν τη συμφωνία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock