Κόσμος

Στη Τζέντα ο Μακρόν: Πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Βηρυτού και Ριάντ

Απευθείας συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν το Σάββατο στη Σαουδική Αραβία, και έγινε ο πρώτος σημαντικός δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται το βασίλειο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018. Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, κάλεσαν για την εξεύρεση λύσης στην κρίση μεταξύ της Βηρυτού και του Ριάντ.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε ευνοϊκά δεκτή από τον Μικάτι ο οποίος, σε μήνυμά του στο Twitter, την χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση των σχέσεων» με το Ριάντ.

«Η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία θέλουν να δεσμευτούν πλήρως για μια ανανέωση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών» έπειτα από μια σοβαρή διπλωματική κρίση, είπε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την Τζέντα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock