ΕνημέρωσηΟικονομία

Στις 12,5 λίρες η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο – Πιέσεις στα τουρκικά ομόλογα

Στις 12,5 λίρες διαμορφώνεται σήμερα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο, με τους αναλυτές να βλέπουν πως η αποδυνάμωση της λίρας θα συνεχισθεί παρά τις διαβεβαιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα καλύψει εκείνη τις απώλειες που θα υποστούν καταθέτες σε λίρες εάν η υποχώρηση του νομίσματος ξεπεράσει ένα ποσοστό.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Μοχάμεντ Ελ Εριάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της γείτονος με την κίνηση αυτή, απλώς αγόρασαν χρόνο και τεχνητή σταθερότητα.

Εν μέσω των πειραματισμών Ερντογάν η ανησυχία για την τουρκική οικονομία μεγαλώνει. Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων που αποτιμώνται σε δολάρια ΗΠΑ αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές ξεπούλησαν τις συμμετοχές τους. Η απόδοση ομολόγου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Τουρκίας με λήξη τον Μάρτιο του 2022 αυξήθηκε στο 7,3% τη Δευτέρα από 5,4% την Παρασκευή και από 3,1% στην αρχή του έτους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock