ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο Αιγαίο το τουρκικό ερευνητικό Bilim-2 -Τείχος διπλωματίας – αποτροπής από Αθήνα και Λευκωσία

“Ακονίζοντας” την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τη μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση Παρμενίων 2021 και κάνοντας προβολή της νομιμότητας του Διεθνούς Δικαίου με τις έρευνες του Nautical Geo, η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα ενώ μετά τα διαδοχικά ραπίσματα των συμμάχων στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και παρακολουθεί στενά το τελευταίο κρούσμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Η Άγκυρα προσθέτει ακόμη μια ψηφίδα σε αυτό το μωσαϊκό, με την προαναγγελία για την σημερινή έξοδο στο Αιγαίο, του ερευνητικού πλοίου Bilim-2 και μάλιστα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Την εμβέλεια του μηνύματος αποφασιστικότητας που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επέκτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Τα κράτη και οι λαοί στον 21ο αιώνα, έναν δρόμο έχουν για να λύνουν τις διαφορές τους. Το Διεθνές Δίκαιο. Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει ό,τι απαιτείται στην εργαλειοθήκη της, ανά πάσα στιγμή για να κάνει αυτό που πρέπει», ήταν η ρητή προειδοποίηση του Γιάννη Οικονόμου στο Open.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock