ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο τραπέζι του Μαξίμου τα μέτρα για το ρεβεγιόν-Αλλαγές σε εστίαση και διασκέδαση

«Αντίδοτο άμεσης χορήγησης» με αυστηρότερα μέτρα στην εστίαση που θα κατεβάσει ρολά αρκετά νωρίτερα πριν από τα μεσάνυχτα, στην ψυχαγωγία που θα κλείσει η μουσική, αλλά και ισχυρό πλαίσιο για τα κατ’οίκον ρεβεγιόν με συστάσεις για διαγνωστικούς ελέγχους και περιορισμένο αριθμό συνδαιτημόνων στο εορταστικό τραπέζι, επιστρατεύουν κυβέρνηση και ειδικοί απέναντι στην επέλαση της «Όμικρον».

Στο καλεντάρι της πανδημίας, με βάση τα παρόντα δεδομένα, ως ορόσημο εφαρμογής της δέσμης των μέτρων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη Δευτέρα για να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, είναι μαρκαρισμένη αυτή η Πέμπτη. Σε ότι αφορά στην εστίαση πάνω στο τραπέζι της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζονται διαφορετικές επιλογές το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου. Υπάρχει μια κλιμάκωση στις ζώνες με αυστηρότερη την εισήγηση για κλείσιμο από τις 9 το βράδυ ενώ ως ενδιάμεσης «έντασης», λύση, προτείνεται να διακόπτεται η λειτουργία των καταστημάτων μια ώρα αργότερα.

Από την άλλη πηγές εκτιμούσαν ότι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο τα καταστήματα να κλείνουν στις 23.00 το βράδυ. Στο ίδιο πλέγμα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο της μουσικής στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όπως οι πίστες και τα κλαμπ. Στον σημερινό κύκλο των συζητήσεων θα προσδιοριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται στο εορταστικό τραπέζι αλλά και το εύρος των προφυλακτικών μέτρων που θα συσταθεί να λάβουν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock