ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο 34,1% το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ μετά την αύξηση κεφαλαίου

Στο 34,1% θα υποχωρήσει το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ μετά την αύξηση κεφαλαίου, όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο που ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ΔΕΗ σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους μέχρι περίπου 1,35 δισ. ευρώ, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. η μεγάλη πλειονότητα των καθαρών εσόδων από την συνδυασμένη προσφορά, τα οποία υπολογίζονται στα 1,294 δισ. ευρώ (δηλαδή το συνολικό ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μείον τα έξοδα έκδοσης), εάν υποτεθεί ότι η τελική τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές θα ισούται με την ανώτατη τιμή εντός του εύρους τιμών, θα χρησιμοποιηθεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής στρατηγικής της.

Αυτά τα καθαρά έσοδα, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μεταξύ του 2022 και του 2024 από τη ΔΕΗ ή/και άλλες εταιρείες του Ομίλου ή από υφιστάμενες και μέλλουσες κοινοπραξίες της για την παροχή μέρους των 5 δισ. ευρώ κεφαλαιουχικών δαπανών που έχει προϋπολογίσει για τα ακόλουθα έργα από το 2022 έως το 2024 (ποσό που δεν περιλαμβάνει το ποσό περίπου 1 δισ. ευρώ κεφαλαιουχικών δαπανών που έχουμε προϋπολογίσει για το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ κατά την ως άνω περίοδο, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί απευθείας από ταμειακά διαθέσιμα του ΔΕΔΔΗΕ ή χρηματοδότηση που θα λάβει) και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, που συμπεριλαμβάνουν:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock