Κόσμος

Συνάντηση G7 στη Βόρεια Αγγλία με… φόντο τα στρατιωτικά γυμνάστια της Μόσχας στην Ουκρανία

Συνάντηση στο Λίβερπουλ έχουν σήμερα και αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για να επιδείξουν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις «παγκόσμιες απειλές» και για να συζητήσουν κυρίως για τη Ρωσία, τα στρατιωτικά γυμνάσια της οποίας στα σύνορα με την Ουκρανία προκαλούν ανησυχία.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η χώρα της οποίας έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της G7, θα ζητήσει από τους ομολόγους της «να επιδείξουν ενιαίο μέτωπο έναντι των κακόβουλων συμπεριφορών –περιλαμβανομένων των ρωσικών θέσεων απέναντι στην Ουκρανία—και να δεσμευθούν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παροχή οικονομικής στήριξης ώστε να υπερασπιστούν ‘τα σύνορα της ελευθερίας’ στον κόσμο».

Εδώ και εβδομάδες το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι κατηγορούν τη Ρωσία ότι επιθυμεί να εισβάλει στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock