ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό έως και 254 ευρώ

Μεγαλύτερη σύνταξη μπορούν να κερδίσουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που θα παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο. Μάλιστα, ανάλογα με το ύψος του συντάξιμου μισθού, τα κέρδη μπορεί να ανέλθουν ακόμη και στα 254 ευρώ τον μήνα.

Μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων θα μπορούσε να παραμείνει στην εργασία της – αφού δεν θίγεται από τις επικείμενες αλλαγές – εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σύνταξη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2022. Η παραμονή στην ασφάλιση μετά τη συμπλήρωση 35ετίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Και αυτό γιατί μετά την 35ετία οι ασφαλισμένοι διανύουν τη «χρυσή πενταετία» που μπορεί να τους οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της προσδοκώμενης σύνταξής τους, λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κύμα φυγής χιλιάδων ασφαλισμένων στη σύνταξη που προέρχεται κυρίως από όσους ασφαλισμένους ανησυχούν μήπως καταργηθεί η πρόωρη συνταξιοδότηση από 1/1/2022, κάτι που το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει. Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης φέτος θα ξεπεράσουν τις 200.000 αιτήσεις όταν το 2020 υπεβλήθησαν 161.719 και το 2019 ήταν 165.944. Σύμφωνα με το σύστημα Ατλας, τον Οκτώβριο οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης υπολογίζονται σε 176.167, ενώ ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων προέρχεται κυρίως από:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock