ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Τα αναδρομικά του 2022 και τα σενάρια πληρωμών

Πακέτο αναδρομικών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με δικαιούχους σχεδόν 1,5 εκατ. συνταξιούχους και με συνολικό κόστος που ξεκινά από 1,2 δισ. ευρώ και φτάνει έως 2,5 δισ. ευρώ με τα Δώρα έρχεται μέσα στο 2022 από τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην «ακτινογραφία» που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», σημειώνεται ότι τα διεκδικούμενα ποσά ανά συνταξιούχο για τις επικουρικές ξεκινούν από τα 825 ευρώ για χαμηλές επικουρικές και περνούν τα 3.500 ευρώ για τις υψηλότερες. Στο Δημόσιο τα αναδρομικά φτάνουν ως και τις 16.085 ευρώ.

Τα νέα αναδρομικά είναι «ουρά» αυτών που πληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 στις κύριες συντάξεις με επιστροφές των αντισυνταγματικών περικοπών ενός 11μήνου (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016). Η κυβέρνηση νομοθέτησε τότε την επιστροφή τους, ερμηνεύοντας όμως ότι δεν περιλαμβάνονται οι επικουρικές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock