Τρόπος Ζωής

Χρήστος Κάλοου: Επί τέσσερις ημέρες καθάριζα τουαλέτες, έμεινα σε απομόνωση

Η οικονομικές δυσκολίες ανάγκασαν τη μητέρα του Χρήστου Κάλοου να τον αφήσει για μερικά χρόνια σε ορφανοτροφείο. Χρόνια πολύ δύσκολα, όπως περιέγραψε ο γνωστός ηθοποιός.

Έμεινε τέσσερα χρόνια στο ορφανοτροφείο, «Δεν θέλω να περιγράψω το να περιμένεις να δεις τη μητέρα σου για δυο ώρες, πέντε με επτά, ήταν τραγικές οι συνθήκες», είπε ο Χρήστος Κάλοου στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο.

Ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισες στο χώρο;

Ότι ήμουν εκτός κυκλώματος, από θέση. Έτυχε να μην έχω δυο γονείς, η μητέρα μου στην αρχή δεν είχε τη δυνατότητα να με ζήσει, αναγκάστηκα να περάσω κάποια χρόνια στο ορφανοτροφείο. Όταν περάσεις το «στρατιωτικό» σε μικρή ηλικία, στα πέντε, έξι, επτά, ανδρώνεσαι σύντομα.

Ο πατέρας μου ζούσε στην Αγγλία. Η μητέρα μου ήταν ταχυδρομική υπάλληλος και τότε, αν είχες κάνει γάμο με Βρετανό, έχανες την ελληνική υπηκοότητα. Όταν άλλαξε αυτό, ξαναμπήκε στο ταχυδρομείο, και μπορέσαμε να ζήσουμε. Πήγαινα γυμνάσιο στην Καλλιθέα, είχα συμμαθητή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Πόσα χρόνια έμεινες στο ορφανοτροφείο;

Έμεινα τέσσερα χρόνια. Δεν θέλω να περιγράψω το να περιμένεις να δεις τη μητέρα σου για δυο ώρες, πέντε με επτά, ήταν τραγικές οι συνθήκες. Οι δάσκαλοι εκείνης της εποχής θεωρούσαν ότι, για να συμμορφώσουν ένα παιδί, θα έπρεπε να το δείρουν με μια βίτσα. Με έχουν χτυπήσει, υπήρχαν τέτοιες συνθήκες.

Θυμάμαι ότι πήγα να φάω αρακά και είδα μια τρίχα… δεν υπήρχε περίπτωση να φάω. Για το λόγο αυτόν, επί τέσσερις ημέρες έπρεπε να καθαρίσω όλες τις τουαλέτες στο ορφανοτροφείο, να φύγω από το δίκλινο δωμάτιο και να μείνω σε απομόνωση. Υπήρχε η τιμωρητική λογική. Αυτό συνέβαινε από τα έξι μέχρι και τα εννιά χρόνια μου.

To άρθρο Χρήστος Κάλοου: Επί τέσσερις ημέρες καθάριζα τουαλέτες, έμεινα σε απομόνωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock