Κόσμος

Η ΕΕ εξουσιοδοτεί τον Μπιλ Γκέιτς να τους βοηθήσει να «μπλοκάρουν τον ήλιο» για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τον Μπιλ Γκέιτς να τους βοηθήσει στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή αποκλείοντας τον ήλιο χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενη τεχνολογία γεωμηχανικής που ανήκει στον παγκοσμιοποιητή δισεκατομμυριούχο.

Η ΕΕ θα αποκαλύψει τα σχέδιά της την Τετάρτη για την εφαρμογή της αναδιαμόρφωσης της ατμόσφαιρας.

«Αυτές οι τεχνολογίες εισάγουν νέους κινδύνους για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα, ενώ θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις ανισορροπίες ισχύος μεταξύ των εθνών, να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και να εγείρουν μυριάδες ηθικά, νομικά, διακυβέρνησης και πολιτικά ζητήματα», αναφέρει η ΕΕ σε έγγραφο.

Το Straitstimes.com αναφέρει: Η έναρξη αυτής της έρευνας ωθεί την ΕΕ στη συζήτηση σχετικά με το εάν η λεγόμενη γεωμηχανική του κλίματος είναι καλή επιστήμη ή απλώς μια επιστημονική φαντασία απόσπαση της προσοχής με δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις για τον πλανήτη και την ατμόσφαιρά του. Το μπλοκ θα ήθελε να δει διεθνείς συζητήσεις για τη δημιουργία κανόνων για τον νεοσύστατο τομέα.

«Η ΕΕ θα υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων των κλιματικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας», σύμφωνα με το έγγραφο.

Τέτοιες παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας έχουν προκύψει παράλληλα με την επιστημονική πρόοδο και την αυξανόμενη ανησυχία ότι τα έθνη θα ξεπεράσουν τον στόχο τους για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου. Οι πιθανές επιλογές περιλαμβάνουν έγχυση αερολύματος στρατοσφαιρικής, που περιλαμβάνει αύξηση της συγκέντρωσης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για μείωση της ποσότητας του ηλιακού φωτός που φτάνει στην επιφάνεια της Γης.

Οι επικριτές λένε ότι τέτοιες προσπάθειες, στην καλύτερη περίπτωση, αποσπούν την προσοχή από την αντιμετώπιση της κύριας αιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη: των αυξανόμενων εκπομπών. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτές οι τεράστιες παρεμβάσεις μπορεί να έχουν απρόβλεπτες παρενέργειες, όπως η αλλαγή των ζωτικών προτύπων βροχής, προειδοποιούν.

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν ζητήσει μια διεθνή συμφωνία μη χρήσης για τέτοιες λύσεις.

thepeoplesvoice.tv

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock