ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη για την κατάσταση στο ΕΣΥ

«Στη χώρα που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι 100 νεκροί την ημέρα είναι κανονικότητα κι ο μεγαλύτερος αριθμός ΜΕΘ, όπου θα διασώζονται οι άνθρωποι, είναι πολυτέλεια», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει εφαρμόσει το πιο νεοφιλελεύθερο, κοινωνικώς ανάλγητο και ταξικό μοντέλο που μπορούσε κανείς να συλλάβει.

«Τα πάντα σχεδιάζονται στη βάση κόστους οφέλους. Οι ανθρώπινες ζωές είναι απλώς νούμερα που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όριά τους την ίδια ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν. Όποιος δεν θέλει να πεθάνει, περιμένοντας πότε θα βρει κρεβάτι στο ΕΣΥ, ας πληρώσει, είναι λίγο πολύ το δόγμα που προωθεί de facto η κυβέρνηση», αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην Κουμουνδούρου, υιοθετώντας την άποψη πως το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του κ. Μητσοτάκη πλέον απειλεί και τον ίδιο και ίσως αυτό να είναι η μόνη του ανησυχία: «Αλλάζει συνεχώς απόψεις και σχέδια, στέλνει αντιφατικά μηνύματα σε μια κοινωνία που ακροβατεί ανάμεσα στην πανδημία και την ακρίβεια, ενώ οι υπουργοί του προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις απαξίωσης των αναγκών των νοσοκομείων».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες καταγράφει ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων την ώρα που όλες οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για το τι μέλλει γενέσθαι από τη νέα χρονιά, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει το απύθμενο θράσος να δηλώνει πως είναι το ίδιο να είσαι στη ΜΕΘ και διασωληνωμένος προχείρως εκτός ΜΕΘ: «Όπως έχουμε ακούσει πως είναι πολυτέλεια οι ΜΕΘ ή, ακόμα παλιότερα, πως είναι πεταμένα λεφτά. Η συγκεκριμένη αντίληψη λειτούργησε ως επιταχυντής της πανδημίας. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί κατέληξαν εκτός ΜΕΘ».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock