ΕνημέρωσηΠολιτική

Σχοινάς: Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και τη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για φασισμό

«Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά και στη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό και το ναζισμό. Όσοι κάνουν το λάθος να επιμένουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι η Ιστορία θα τους θυμίζει τι συνέβη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τους στηρίξει απέναντι στις σύγχρονες απειλές.

Ο κ. Σχοινάς έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η Θεσσαλονίκη είναι μία ευρωπαϊκή μητρόπολη στην οποία δεν χωρούν ρητορικές μίσους.

«Και ως Έλληνας και ως Θεσσαλονικιός θέλω να διατρανώσω την βούληση των συμπατριωτών και συμπολιτών μου ότι η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει πάντα μία ευρωπαϊκή μητρόπολη εξωστρέφειας, δημοκρατίας, ειρηνικής συνύπαρξης, και διαλόγου. Μια ευρωπαϊκή μητρόπολη όπου δεν χωράνε τάγματα εφόδου, ρητορικές και σύμβολα μίσους».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock