Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Η συνλοίμωξη με γρίπη αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες διασωλήνωσης ή θανάτου

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» αποδεικνύεται η συνλοίμωξη από κορωνοϊό και γρίπη, καθώς σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο την οποία επικαλέστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδουδιπλασιάζει τον κίνδυνο για όσους νοσούν να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη και κατά 20% την πιθανότητα θανάτου.

«Στην ώρα της μια βελονιά σε γλιτώνει από εννιά» υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου θέλοντας να πει με έναν πολύ απλό τρόπο ότι είναι σημαντικό να γίνουν τα εμβόλια τόσο του κορωνοϊού όσο και της γρίπης για να γλιτώσει κάποιος τα χειρότερα στην πορεία.

Όπως τόνισε, για μια ακόμη φορά, θα πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό άμεσα όσοι δεν το έχουν πράξει και να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου όσοι χρειάζεται να την πραγματοποιήσουν. Επίσης, να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock