ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τα νέα MacBook Pro θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα

Η πιο αναμενόμενη παρουσίαση της Apple για το 2021 ενδεχομένως για τους περισσότερους να ήταν αυτή των νέων iPhone πριν περίπου ένα μήνα, αλλά για τους πραγματικά «φανατικούς» του αμερικανικού κολοσσού αυτή που περίμεναν περισσότερο ήταν εκείνη για τα νέα MacBook Pro.

Η Apple παρουσίασε δύο νέα μοντέλα MacBook Pro (ένα με 14 ίντσες και ένα με 16 ίντσες οθόνη), τα οποία βασίζονται σε δικούς της επεξεργαστές και απευθύνονται σε όσους θέλουν έναν πραγματικά ισχυρό φορητό υπολογιστή. Με τα νέα μοντέλα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου, η Apple δείχνει να κάνει μία επίδειξη δύναμης καθώς και τα δύο έρχονται με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρετικές επιδόσεις. Οι επιδόσεις οφείλονται στην αξιοποίηση δύο νέων επεξεργαστών, του M1 Pro και του Μ1 Max, οι οποίοι, σύμφωνα με την Apple, κινούνται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα σε σχέση με τους επεξεργαστές της Intel και της AMD που συναντάμε στα Windows PC. Η διαφορά είναι κυρίως σε τομείς όπως είναι τα γραφικά (GPU) και η κατανάλωση ενέργειας όπου οι νέοι επεξεργαστές της Μ1 δείχνουν να κερδίζουν τον ανταγωνισμό.

Από εκεί και πέρα, τα νέα MacBook Pro έρχονται με νέο σχεδιασμό και είναι εξαιρετικά λεπτά, ενώ η οθόνη είναι τεχνολογίας Liquid Retina XDR και δείχνει άκρως εντυπωσιακή. Στα πλεονεκτήματα και το γεγονός ότι στα νέα μοντέλα η μνήμη μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 64 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος (με τη χρήση SSD δίσκου) να ξεκινά από το 1 TB μεν αλλά να υπάρχουν επιλογές έως και 8 TB!
Τα νέα MacBook Pro δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της τηλεργασίας με την ενσωμάτωση μίας κάμερας με ανάλυση 1080p για καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά και κορυφαίο ήχο με υποστήριξη spatial audio. H μπαταρία μπορεί να προσφέρει έως και 16 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής video στο 14 ιντσών MacBook Pro και έως 21 ώρες στην έκδοση των 16 ιντσών. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι εντυπωσιακή και αυτό είναι σημείο που δίνει πολύ μεγάλη προσοχή η αμερικανική εταιρεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock