Επικαιρότητα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!! ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ – “ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται πλέον στα χέρια των αρχών, αφότου παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης και αυτή αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα ανοιχτεί τη Δευτέρα το πρωί όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη λίγο νωρίτερα και θέλοντας να δείξει τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην υπόθεση, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ένας εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με όσα ακούγονται για τις καθυστερήσεις στις τοξικολογικές εξετάσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα».

«Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα πάει» σημείωσε ο κ. Διαλυνάς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και επομένως «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι μέρος των ούρων μπορεί να έχει αποσταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη, όπως ακούστηκε «από σοβαρές πηγές». «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι ιδιωτικό;» σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock