Επικαιρότητα

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ;;; “ΒΟΥΛΙΑΞΕ” ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑΣ ΤΟΥ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Εύβοιας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω της εμφάνισης πλημμυρικών δεδομένων ενώ για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Μαντουδίου συγκλονίζει.

Τα δε αντιπλημμυρικά έργα μάλλον έμειναν στα κυβερνητικά συρτάρια καθώς και ενώ όλοι γνώριζαν ότι η αποψίλωση που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού θα ακολουθηθούν από τις βροχές εντούτοις σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει και οι κάτοικοι βρίσκονται και πάλι στο έλεος του Θεού.

Τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, «χτύπησε» η «Αθηνά» προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, ενώ όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η παραλία Αχλαδίου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Αθηνά». Μέσα σε όλα τα άλλα προκλήθηκε μεγάλη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Αγίας Άννας και το νερό στα νοικοκυριά είναι ακατάλληλο για πόση.

Με ανακοίνωσή του ο Κοινοτάρχης Αγίας Άννας Κώστας Γιαννιός ξεκαθάρισε στους κατοίκους της περιοχής ότι δεν πρέπει να πίνουν νερό από τη βρύση και ενημέρωσε ότι ο δήμος μοιράζει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό στο δημαρχείο της περιοχής.

Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου κάνουν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΛΑΑ για τη αποκατάσταση της βλάβης, αλλά υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της βροχόπτωσης.

Συγκλονίζει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open.

σδωδσ

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους»

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. «Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου.

 

 

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock