ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τι πρέπει να κάνει η ΕΕ για να βρεθεί στην πρωτοπορία του 5G

Στρατηγική προτεραιότητα για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποτελέσει η αξιοποίηση της 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G) προκειμένου η Γηραιά Ήπειρος να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες περιοχές του πλανήτη, οι οποίες δείχνουν να κινούνται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο CNN Greece o Ulf Pehrsson, ανώτερος διευθυντής της Ericsson με περιοχή ευθύνης τις σχέσεις με τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις (senior director, government & industry relations της Ericsson). «Αυτή τη στιγμή η βόρεια Αμερική και η ανατολική Ασία είναι πολύ πιο μπροστά από την Ευρώπη, η οποία έχει μείνει πίσω» αναφέρει ο κ. Pehrsson, επισημαίνοντας πάντως πως το θέμα δεν είναι τεχνολογικό, δεδομένου ότι δύο εκ των κορυφαίων προμηθευτών εξοπλισμού για δίκτυα 5G, ήτοι η Ericsson και η Nokia, είναι ευρωπαϊκές. «Πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Ευρωπαίοι που δύο εταιρείες μας ηγούνται της υλοποίησης και της ανάπτυξης των δικτύων 5G σε περιοχές που κινούνται εξαιρετικά γρήγορα όπως, για παράδειγμα, η Αυστραλία» αναφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος της σουηδικής εταιρείας, εκ των κορυφαίων παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί εκ νέου στην πρωτοπορία όσον αφορά την ανάπτυξη του 5G με τον κ. Pehrsson να επισημαίνει ότι θα πρέπει η ΕΕ να θέσει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους. Ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους από αυτούς που τέθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες. «Το 5G θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ» τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ericsson.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock