Κόσμος

Τι συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα; Επικίνδυνη η επισιτιστική κατάσταση λένε οι ειδικοί

Η επισιτιστική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα παραμένει επικίνδυνη, σύμφωνα με αναλυτές και έναν ειδικό των Ηνωμένων Εθνών, που διατύπωσε αμφιβολίες για τη συγκομιδή της αυτή την εβδομάδα, και υπάρχουν ενδείξεις ότι λαμβάνει μεγάλα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κίνα.

Η Βόρεια Κορέα εδώ και καιρό υποφέρει από επισιτιστική ανασφάλεια, με τους παρατηρητές να λένε ότι η οικονομική κακοδιαχείριση της κυβέρνησης έχει επιταθεί από τις διεθνείς κυρώσεις, τις φυσικές καταστροφές, και τώρα την πανδημία της COVID-19, που έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρο κλείσιμο των συνόρων εκεί.

Η χώρα παραδοσιακά βασίζεται σε εισαγωγές και βοήθεια από την Κίνα για να αντισταθμίσει τη φτωχή συγκομιδή της, αλλά τα αυστηρά lockdown στα σύνορα που επέβαλε η ίδια με στόχο να αποτραπεί η έξαρση του κορωνοϊού επιβράδυναν το εμπόριο στο ελάχιστο και έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για την ικανότητά της να ξεπεράσει τις ελλείψεις τροφίμων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock