ΕνημέρωσηΠολιτική

Τουρκία – Ακάρ: «Μάταιη επίδειξη εξοπλισμού» της Αθήνας – Προκαλεί για το Καστελλόριζο

Στο πάγιο μοτίβο των προκλήσεων, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύει βολές κατά της Αθήνας κάνοντας λόγο για «επίδειξη εξοπλισμού», την οποία και χαρακτηρίζει «μάταιη». Παράλληλα, κάνει λόγο για «τεχνητούς ισχυρισμούς» και ελληνικές απόπειρες να εμφανιστεί η Τουρκία ως «επεκτακτική», σημειώνοντας σε αυτό το πλαίσιο πως «ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ συμπίπτουν με τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο Καστελλόριζο.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως ‘επεκτατικούς’. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock