Κόσμος

Τουρκία: «Να αποφευχθούν προκλήσεις» πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία

Η Τουρκία ζητά, διά του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρνα αποφευχθεί κάθε «πρόκληση» πριν τις συνομιλίες που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία με στόχο την άμβλυνση της έντασης που έχει προκληθεί από την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ, μέλος του οποίου είναι η Τουρκία, εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία μετά την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα στη Γενεύη, αφού η Μόσχα υπέβαλε σειρά αιτημάτων στην Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια την Τετάρτη οι Ρώσοι διπλωμάτες θα συναντηθούν με εκπροσώπους των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, στην πρώτη σύγκλιση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας από τον Ιούλιο του 2019.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock