ΕνημέρωσηΠολιτική

Εμβολιασμός: Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό με ημερομηνία λήξης; – Τι λέει η Κομισιόν

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού και η σύσταση για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κάνουν λόγο για μέγιστη διάρκεια του ολοκληρωμένου εμβολιασμού, παρά μόνο για τα τεστ και για την ανάρρωση από τον κορωνοϊό, επισήμανε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Βίγκαν, ερωτηθείς εάν στην ΕΕ βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο ανανέωσης του πιστοποιητικού με την τρίτη δόση.

«Υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή επικαιροποίηση της σύστασης για την ελευθερία των μετακινήσεων και στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων τίθενται διάφορα ερωτήματα, όπως η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού ή τί θα γίνει με την τρίτη δόση. Ωστόσο είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ο στόχος μας είναι πάντα να υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ και σαφείς κανόνες για τους πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock