ΕνημέρωσηΠολιτική

Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Ενίσχυση του αμυντικού συντονισμού και συνεργασία με τις ΗΠΑ

Οι τρεις πλευρές εκφράζουν τη σημασία σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. Παράλληλα, δηλώνουν την πλήρη στήριξή τους στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Το πλαίσιο συνεργασίας «3+1» με τις ΗΠΑ υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδουμε στον ρόλο των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσβλέπουμε στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό τον προγραμματισμό της συμμετοχής των ΗΠΑ, στο κατάλληλο πολιτικό επίπεδο, σε μια από τις επόμενες συναντήσεις μας σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της ισχυρής υποστήριξης που δείχνουν οι ΗΠΑ προς συνεργασία μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Κοινή Διακήρυξη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock