ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει στην υφαλοκρηπίδα μας

Προειδοποίηση με αποδέκτες όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και τις ΗΠΑ-Κατάρ για την ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας την Δευτέρα το βράδυ στην τουρική Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι για να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Φέτος, η Ελλάδα και η Ε/Κυπριακός Τομέας προσπάθησαν να στείλουν ερευνητικά πλοία με σημαία τρίτων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 6 φορές. Τους εμποδίσαμε όλους με τις πρωτοβουλίες που λάβαμε απέναντι στις εμπλεκόμενες χώρες και την παρουσία των ενόπλων δυνάμεών μας στο πεδίο της μάχης. Όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε έτοιμοι για όλα. Θέλουν στο τραπέζι; Στο τραπέζι. Θέλουν στο πεδίο της μάχης; Στο πεδίο», είπε με νόημα, ενώ έφερε για άλλη μια φορά στη συζήτηση το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το επέτρεψε από το ‘60 κι έπειτα κι όχι το κυβερνών ΑΚΡ.

«ΗΠΑ-Κατάρ μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα του 5»

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock