ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για F-16 στην Τουρκία: Ο Μητσοτάκης ασκεί την πιο επικίνδυνη εξωτερική πολιτική

Τις πληροφορίες του ξένου Τύπου πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον και πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν σκωπτικώς πως «ο κ. Μπάιντεν δίνει F-16 στην Τουρκία για υπερπτήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης παραχωρεί επ’ αόριστον βάσεις».
Υπογραμμίζουν, μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός ασκεί «σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού την πιο επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της μεταπολίτευσης, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Οι ΗΠΑ καλούν την Ελλάδα να στέλνει όλο και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ πουλάνε αεροσκάφη στην Τουρκία με τα οποία πραγματοποιεί δεκάδες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά. Κι ο κ. Μητσοτάκης, ως “πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος”, συγκαλεί αύριο Πέμπτη την Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να παραχωρήσει στις ΗΠΑ επ’ αόριστον έξι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ περηφανεύεται την εμπλοκή της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τη Ρωσία», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock