ΕνημέρωσηΠολιτική

Χαρίτσης στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικαιροποιημένο πρόγραμμα και για την ψηφιακή μετάβαση

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο στο CNN Greece για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κι εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) κι εκπροσώπους επιχειρήσεων της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών λίγο πριν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο συνέδριο «Digital Economy Forum».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ μεγάλη πρόκληση της διαχείρισης κι απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, που μπορεί να δώσει ώθηση για το συνολικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την αναθέρμανση της δραστηριότητας του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών.

«Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το σχεδιασμό που έπρεπε να είχε γίνει και δυστυχώς απουσιάζει από τη σημερινή κυβέρνηση, για την ανάγκη να ωριμάσουν αποδοτικά έργα που θα έχουν αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Είναι ανάγκη να συμπεριληφθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων. Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη δουλειά που γίνεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των πόρων για την έρευνα και την καινοτομία και τη δημιουργία εργαλείων που βάζουν την ψηφιακή μετάβαση στον πυρήνα της ανασυγκρότησης της χώρας», επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock