ΕνημέρωσηΠολιτική

Χαρακόπουλος με Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Οι ομογενείς υπερήφανοι για την καταγωγή τους

«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι κομβικός στην διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων ομογενών και της ενδυνάμωσης της σχέσης τους με την πατρίδα. Κι αυτός ο ρόλος γίνεται ακόμη πιο γόνιμος και καρποφόρος όταν υπάρχουν ποιμενάρχες με την σωφροσύνη και την ενεργητικότητα που διακρίνει τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Το έργο του αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς στην μακρινή αυτή ήπειρο ζει και προκόβει ένα σημαντικό τμήμα του απόδημου ελληνισμού, που αισθάνεται υπερηφάνεια για την εθνική του καταγωγή».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και έχει σειρά συναντήσεων με πολιτειακούς, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην δήλωσή του σημείωσε επίσης ότι «είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ ενδελεχώς από τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, καθώς και για την επαναφορά στην κανονικότητα της Εκκλησίας της Αυστραλίας κοινοτήτων που στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκαν από λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις. Με χαρά άκουσα επίσης τις προσπάθειες που γίνονται για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στις νεότερες γενιές, αλλά και την κατάρτιση του κλήρου μέσω της Θεολογικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock