Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Κυβερνητική στήριξη σε νέους που … χωρίζουν

Εκστρατεία βοήθειας, προκειμένου να ενθαρρύνει τους νέους, μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία καθώς η εν λόγω χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, στις αυτοκτονίες νέων, σύμφωνα με τη UNICEF.

Με την ονομασία «Love Better» η κυβέρνηση δεσμεύει 6,4 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (3,7 εκατομμύρια ευρώ) για τρία χρόνια, προκειμένου να συνδράμει στην εκστρατεία προς τους νέους που πληγώνονται μετά από έναν χωρισμό.

Με την εκστρατεία να ξεκινάει ήδη από σήμερα Τετάρτη, 22 Μαρτίου, η Νέα Ζηλανδία επιχειρεί να βοηθήσει τους νέους της χώρας να ξεπερνούν επώδυνους χωρισμούς, ενθαρρύνοντας τις ραγισμένες καρδιές να «συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους» και φυσικά, να μπλοκάρουν τον/την πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από την καμπάνια οι ειδικοί προσφέρουν συμβουλές και υποστήριξη για «να ανακάμψετε όταν τελειώσει η αγάπη» και προβάλλονται σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram.

«Οι χωρισμοί είναι χάλια αλλά μπορείτε να το κάνετε»

«Οι χωρισμοί είναι χάλια … αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας», είναι το μήνυμα που προωθεί η καμπάνια «Love Better».

«Πρέπει να το κάνω. Γίνεται γελοίο, γίνεται τόσο ανεξέλεγκτο. Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ. Πρέπει να το ξεχάσω», λέει, ταραγμένος, ένας νεαρός που πήρε την απόφαση να μπλοκάρει τον πρώην έρωτά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπουργός αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν

είπε μεταξύ άλλων ότι «Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας (…) και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους».

Όπως εξήγησε, το «Love Better» είναι μια «εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης» που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».

Έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock