Κόσμος

Γάζα: Tουλάχιστον 15 νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (18/11) μετά από αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα σπίτι στην Χαν Γιούνες, όπως δήλωσαν μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας.

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας αύξησαν τον αριθμό των νεκρών χθες, σε περισσότερους από 12.000 νεκρούς, με τους 5.000 από αυτούς να είναι παιδιά.

Ο ΟΗΕ θεωρεί αξιόπιστους τους αριθμούς αυτούς, παρά το γεγονός ότι τώρα αναθεωρούνται συνεχώς προς τα επάνω εξαιτίας των δυσκολιών συλλογής πληροφοριών.

Δραματική εκκένωση του Αλ Σίφα – Να εγκαταλείψουν προς Νότο ζητά από τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, κρατώντας λευκές σημαίες εγκατέλειψαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας αρκετοί από τους ασθενείς και τους αμάχους οι οποίοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που γιατρός δηλώνει ότι θα μείνει δίπλα στους 120 ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Σηκώσαμε τα χέρια μας και κρατήσαμε λευκές σημαίες», είπε στο BBC ένας δημοσιογράφος που έφυγε από το νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, γιατροί, ασθενείς και τραυματίες, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, κάποιοι πολύ αδύναμοι, προχωρούσαν προς την κατεύθυνση της αρτηρίας Σαλαχεντίν, που οδηγεί προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σε αυτήν τη ζώνη ο ισραηλινός στρατός θέλει να μετακινηθούν οι 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι του βορείου τμήματος του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, όπου εστιάζονται μέχρι τώρα οι χερσαίες μάχες κατά της Χαμάς.

Πολλοί είναι και οι κάτοικοι της Γάζας που κατευθύνεται προς το νότιο τμήμα της Γάζας, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να κάνουν γνωστό ότι έχει τεθεί σε ισχύ ανθρωπιστική παύση για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρίψεις φυλλαδίων με τους οποίους καλούν τους Παλαιστίνιους να φύγουν προς Νότο είναι καθημερινές από τον ισραηλινό στρατό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock