ΕνημέρωσηΟικονομία

Όμιλος AVRAMAR: Φέρνει στο τραπέζι μας ποιοτικά ψάρια από όλη τη Μεσόγειο

Το ψάρι, ως βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, ήταν πάντοτε μεταξύ των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών. Ακόμα και όταν δεν ήταν γνωστές επακριβώς οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό, ήταν αγαπημένο έδεσμα λόγω της γεύσης του. Σήμερα, από τα ελληνικά τραπέζια δεν λείπουν τα ψάρια, καθώς μπορούμε να τα προμηθευτούμε εύκολα χάρη στην ιχθυοκαλλιέργεια. Έτσι, έχουμε ψάρι στο μενού της οικογένειας όσο συχνά χρειάζεται για να απολαμβάνουμε τα θρεπτικά του συστατικά αλλά και… όσο συχνά το επιθυμούμε!

Ποιοι είναι όμως αυτοί που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς οι καταναλωτές να έχουμε εύκολα και άμεσα πρόσβαση στα πεντανόστιμα ψάρια της Μεσογείου; Ο Όμιλος AVRAMAR φέρνει μια νέα εποχή στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς όχι μόνο ένωσε υπό μία στέγη τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, αλλά και υλοποιεί ένα φιλόδοξο, πενταετές πλάνο ανάπτυξης. Μέσω του πλάνου αυτού άλλωστε και μέσω υψηλών επενδύσεων, δημιουργείται μία πλήρως καθετοποιημένη και ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας, η οποία ακολουθεί τη λογική «από το γόνο στο πιάτο».

Τέσσερις μεγάλες εταιρείες υπό την σκέπη του Ομίλου AVRAMAR

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος AVRAMAR ένωσε τις εταιρείες Ανδρομέδα, Σελόντα, Νηρέας και την εταιρεία τροφών Περσέας, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα, το οποίο συνθέτει τόσο την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία όσο και την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών από κάθε εταιρεία. Παράλληλα φέρνει κοντά και τις δύο μεγαλύτερες αγορές στη Μεσόγειο, που δεν είναι άλλες από την ελληνική και την ισπανική. Ένας νέος, εύρωστος, βιώσιμος και αξιόπιστος Όμιλος έχει πλέον δημιουργηθεί στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας, πάντα προς όφελος των καταναλωτών, που μπορούν να είναι βέβαιοι για την υγιεινή, θρεπτική και ποιοτική επιλογή τους, μέσω της πλήρους ιχνηλάτησης της ποιότητας των προϊόντων που καταλήγουν στο πιάτο τους.

Η AVRAMAR διαθέτει υποδομές υψηλού επιπέδου, οι οποίες παράλληλα, έχουν ήδη ενταχθεί σε ένα σχέδιο ανάπτυξης, προκειμένου να γίνουν καλύτερες και αποδοτικότερες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλάνο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού ασφαλείας. Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως ξεκινά μια νέα εποχή για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, που, μέσω της ανάπτυξης της AVRAMAR, θα την φέρει και πάλι στο τιμόνι των διεθνών εξελίξεων του κλάδου.

AVRAMAR, ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών

Τα αναπτυξιακά σχέδια της AVRAMAR υποστηρίζονται κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω των προϊόντων της: το ψάρι και μάλιστα το υψηλής ποιότητας ψάρι, αποτελεί ένα υγιεινό προϊόν που ο καταναλωτής χρειάζεται στη διατροφή του. Η AVRAMAR είναι, αυτή τη στιγμή, ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών ανώτερης ποιότητας: Το λαβράκι, η τσιπούρα, το φαγκρί και ο κρανιός συγκαταλέγονται στα προϊόντα της, επιτυγχάνοντας το ζητούμενο: να φέρνουν τη Μεσόγειο στα πιάτα των καταναλωτών!

Για το επιτύχει πράγματι αυτό και με τον καλύτερο τρόπο, η εταιρεία εξελίσσει διαρκώς όλα όσα προσφέρει στους καταναλωτές, τόσο φροντίζοντας την ποιότητα και τη φρεσκάδα των δημοφιλέστατων ψαριών της, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα, όσο και αναπτύσσοντας άλλα, εξίσου θρεπτικά και υγιεινά ψάρια, όπως είναι ο κρανιός και το φαγκρί. Επίσης, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, προσθέτει στη γκάμα της νέα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα κάνουν την κατανάλωση ψαριού πιο εύκολη και εύχρηστη. Για παράδειγμα, μπορούμε να βρούμε ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα χωρίς κόκκαλα, ψάρια που είναι έτοιμα για μαγείρεμα όποτε το επιθυμήσουμε, που συσκευάζονται σε μοντέρνες και εύχρηστες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Στα μελλοντικά της σχέδια συμπεριλαμβάνονται επίσης τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα, με συνταγές αναγνωρισμένων και καταξιωμένων σεφ.

Η AVRAMAR κατορθώνει έτσι να φέρει τα ψάρια της Μεσογείου από τις πεντακάθαρες ελληνικές θάλασσες, στα τραπέζια των καταναλωτών, εύκολα, άνετα και γρήγορα. Οι συσκευασίες των ψαριών της είναι προστατευμένης ατμόσφαιρας, διατηρώντας έτσι τη φρεσκάδα, τα διατροφικά στοιχεία και τη νοστιμιά τους. Το δισκάκι τους είναι ανακυκλώσιμο, ενώ αποφεύγονται οι διαρροές κατά την μεταφορά και την αποθήκευση. Έτσι, τα ψάρια, που αποτελούν πλούσια πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών, έρχονται σε εμάς τους καταναλωτές καθαρισμένα, έτοιμα για μαγείρεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψάρια της εταιρείας έχουν διακριθεί για τη γεύση τους από διακεκριμένους σεφ (Βραβεία Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης που εδρεύει στις Βρυξέλλες).

Κρανιός: Ένα σπάνιο ψάρι – λιχουδιά της Μεσογείου

Ίσως το λιγότερο γνωστό στην πλειοψηφία των καταναλωτών από τα ψάρια της AVRAMAR που προαναφέρθηκαν, είναι ο κρανιός. Πρόκειται για ένα πράγματι, σπάνιο ψάρι της Μεσογείου, που εταιρεία φέρνει στα τραπέζια μας, λόγω της μοναδικής του γεύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Πρόκειται λοιπόν για ένα ψάρι με ελαφρώς γλυκιά γεύση, χυμώδη και γευστική σάρκα και εξαιρετική σφριγηλότητα, που διευκολύνει το μαγείρεμα. Αυτό μάλιστα, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, καθώς πολλοί προτιμούν τον κρανιό ψητό στον φούρνο ή στη σχάρα, άλλοι μαγειρεμένο στον ατμό, αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο νόστιμος στο τηγάνι ή και βραστός στην αγαπημένη όλων ψαρόσουπα. Για πιο εκλεπτυσμένα γούστα ο κρανιός σε ceviche,σε ταρτάρ ή σασίμι, είναι επίσης πεντανόστιμος!

Ο κρανιός, που συχνά συγχέεται με το μυλοκόπι, με το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια, αλλά αποτελεί διαφορετικό είδος, είναι ένα υψηλής ποιότητας ψάρι με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες B12, B3 και Ε. Με λίγα λόγια, είναι το ψάρι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τραπέζι μας με τη νοστιμιά του και στην ισορροπημένη μας διατροφή με τη θρεπτική του αξία.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά επώνυμα προϊόντα AVRAMAR σε ανακυκλώσιμο δισκάκι σε επιλεγμένα καταστήματα «MyMarket» και «Γαλαξίας», αλλά και ως ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων και ιχθυοπωλεία.

Ο Όμιλος AVRAMAR φέρνει μαζί τέσσερις μεγάλες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και δίνει σε όλους εμάς τους καταναλωτές την ευκαιρία να μαγειρεύουμε φρέσκα, πεντανόστιμα ψάρια, όσο συχνά το επιθυμούμε. Με άξονα την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή, με λαβράκι, τσιπούρα, φαγκρί και κρανιό, φέρνει τη Μεσόγειο στο τραπέζι μας, εμπνέοντάς μας να εντάξουμε το ψάρι στην καθημερινότητα της οικογενειακής μας ζωής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock