ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης-Τζόνσον: Διμερείς και ευρωβρετανικές σχέσεις κατά τη συνάντηση στη Ντάουνινγκ Στριτ

Συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ με τον Βρετανό πρωθυπουργό έχει αυτήν την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Στην ατζέντα του τετ α τετ με τον Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται τόσο διμερή ζητήματα, όπως οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, όσο και ευρωβρετανικά, καθώς πτυχές του Brexit αποτελούν ακόμη «αγκάθια» στις σχέσεις Βρετανίας – ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας αναλάβει μια αποστολή πολλαπλών ρόλων, καθώς είναι η πρώτη ευρωπαϊκή φωνή που θα εκπέμψει εντός βρετανικού εδάφους τις συντεταγμένες που πρέπει να ακολουθήσει το πηδάλιο των σχέσεων Λονδίνου και Βρυξελλών στην μετά Brexit, εποχή.

Στο ραντεβού με τον Μπόρις Τζόνσον ο πρωθυπουργός θα είναι ο αγγελιαφόρος της ενιαίας ευρωπαϊκής γραμμής σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκλίνουσες πληροφορίες κατατείνουν στο ότι θα επισημάνει την ανάγκη υπέρβασης των δυσκολιών με τις διασφαλίσεις που παρέχονται μέσω των σχετικών συμφωνικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock