888 3 Συνήθειες που δεν Φαντάζεστε ότι Κιτρινίζουν τα Δόντια σας! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / 3 Συνήθειες που δεν Φαντάζεστε ότι Κιτρινίζουν τα Δόντια σας!

3 Συνήθειες που δεν Φαντάζεστε ότι Κιτρινίζουν τα Δόντια σας!

Δεν είναι ούτε το κάπνισμα ούτε το τσιγάρο!

Μπορεί να μην παραλείπετε το ετήσιο ραντεβού σας στον οδοντίατρο αλλά σίγουρα πολλοί από εσάς θα παρατηρείτε μια διχρωμία στα δόντια σας που δεν σας αρέσει καθόλου.

Μάθετε παρακάτω τι είναι αυτό που κιτρινίζει τα δόντια σας.

Υπάρχουν μερικές συνήθειες οι οποίες δείχνουν φαινομενικά αθώες αλλά κιτρινίζουν τα δόντια σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Και μπορεί οι κύριοι υπαίτιοι να είναι ο καφές και το τσιγάρο αλλά υπάρχουν και άλλα 3 πράγματα που μπορεί να σας δημιουργούν το πρόβλημα.

Το στοματικό διάλυμα Η υπερβολική χρήση στοματικού διαλύματος μπορεί να κιτρινίζει τα δόντια σας χωρίς να το καταλαβαίνετε. Μην το παρακάνετε λοιπόν. Μάθετε να το χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Χρησιμοποιείτε με μέτρο το στοματιό διάλυμα.

Τα πολύ όξινα φρούτα Φρούτα όπως είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο, η ντομάτα αλλά και το λεμόνι μπορεί να κιτρινίζουν τα δοντια σας.

Τα όξινα φρούτα σίγουρα δεν κάνουν καλό στα δόντια σας.

Το βούρτσισμα Σε όλα τα πράγματα καλό είναι να έχετε ένα μέτρο. Ακόμα και το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών σας μπορεί να σας κάνει κακό.

Ούτε το πολύ βούρτσισμα κάνει καλό.

Και οι 3 παραπάνω συνήθειες αδυνατίζουν το σμάλτο των δοντιών σας. Στην ουσία η εξωτερική στρώση του σμάλτου των δοντιών έχει λευκό χρώμα ενώ η από κάτω στρώση είναι κίτρινη. Έτσι όταν τρίβεται πολύ η εξωτερική λευκή στρώση αυτό που μένει είναι το κίτρινο.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Πλύνετε τα Χαλιά σας στο Σπίτι

Τα μικρά χαλάκια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας για να ομορφαίνουν και …