888 5 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Πριν Νοικιάσετε ένα Σπίτι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / 5 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Πριν Νοικιάσετε ένα Σπίτι

5 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Πριν Νοικιάσετε ένα Σπίτι

Αν έχετε σκοπό να νοικιάσετε κάποιο σπίτι, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε, για να αποφύγετε κάποια κλασικά λάθη που συνήθως γίνονται.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη; Διαβάστε παρακάτω τα 5 πιο κλασικά λάθη στην ενοικίαση σπιτιού και πώς να τα αποφύγετε.

Μην υπογράφετε μίσθωση χωρίς να τη διαβάσετε Ο περισσότερος κόσμος δεν συνηθίζει να διαβάζει τη σύμβαση ενοικίασης πριν μπει σε ένα σπίτι. Απλά βάζει την υπογραφή του και αγνοεί τις μικρές λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα που πολλές φορές παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Η καλύτερη λύση είναι να δώσετε τη σύμβαση σε έναν δικηγόρο ή σε κάποιον φίλο σας που έχει κάποια εμπειρία πάνω στην ενοικίαση σπιτιών. Καλύτερα να ξοδέψετε λίγες μέρες παραπάνω ελέγχοντας τη σύμβαση πριν μπείτε στο καινούριο σας σπίτι παρά να έχετε στη συνέχεια πρόβλημα πληρώνοντας πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε.

Πριν μετακομίσετε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι φωτογραφήστε τυχόν ατέλειες.

Τραβήξτε φωτογραφίες του σπιτιού πριν μετακομίσετε Οποιαδήποτε ατέλεια υπάρχει μέσα στο σπίτι θα πρέπει να φωτογραφηθεί, να υπογραφεί, να μπει ημερομηνία και να σταλεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να σας κατηγορήσει στο μέλλον για ζημιές που δεν κάνατε εσείς στο σπίτι.

Μην βιάζεστε να μετακομίσετε. Ελέγξτε πρώτα τη μίσθωση πριν υπογράψετε και τσεκάρετε τη γειτονιά.

Τσεκάρετε τη γειτονιά σας Επισκεφτείτε τη γειτονιά σας μέρα αλλά και νύχτα για να δείτε πόσο ήσυχη ή «φασαριόζικη» είναι. Ελέγξτε αν υπάρχουν τριγύρω σχολεία (που μπορεί να σας ενοχλούν με τη φασαρία που κάνουν), εμπορικά κέντρα ή (για να ψωνίζετε), στάσεις λεωφορείων (για να μετακινήστε πιο εύκολα), φαρμακεία (για οτιδήποτε επείγον σας συμβεί). Αν έχετε το θάρρος μπορείτε να χτυπήσετε 2-3 πόρτες γειτόνων για να τους ρωτήσετε κατά πόσο η γειτονιά σας είναι ασφαλής και ήσυχη.

Κάντε μια ασφάλεια ενοικίου Καλό θα ήταν να κάνετε μια ασφάλεια ενοικίου πριν μπείτε στο σπίτι που θα νοικιάσετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον. Με την ασφάλεια εξασφαλίζετε πως ό,τι κακό και αν συμβεί στο σπίτι (πλημμύρα, φωτιά κλπ) δεν πρόκειται να πληρώσετε τη ζημιά από την τσέπη σας.

Καλό θα ήταν να κάνετε μια ασφάλεια ενοικίου έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει στο σπίτι σας.

Προσέξτε τις παγίδες που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού Πολύς κόσμος την πατάει με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού που ενοικιάζει. Συνήθως οι περισσότεροι ενοικιαστές «κολλάνε» σε ένα νούμερο και δεν προσέχουν βασικές λεπτομέρειες. Αν ο ιδιοκτήτης σας πει, για παράδειγμα, ότι το σπίτι είναι 80 τ.μ. αλλά εσείς δεν πειστείτε, φωνάξτε έναν μηχανικό ή κάντε και μόνοι σας τη μέτρηση για να σιγουρευτείτε πως δεν σας κοροϊδεύει. Επίσης πολλές φορές μέσα στα τετραγωνικά περιλαμβάνονται οι βεράντες ή κάποιοι εξωτερικοί χώροι.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..