6 Δεκεμβρίου: Δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Σε επιφυλακή από σήμερα το βράδυ και για τις επόμενες τρεις ημέρες μπαίνει η ελληνική αστυνομία με σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αύξηση φύλαξης αστυνομικών και δικαστικών στόχων εν όψει της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι φόβοι υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με το ενδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια, ως αντίδραση, τη στιγμή που, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάντως ήδη καλέσματα για συγκεντρώσεις, ενώ αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν σήμερα συνελεύσεις για να οριστικοποιήσουν τα σημεία που θα βρεθούν. Πάντως χθες, σε σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έγινε ξεκάθαρο ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί δεν θα έχει καμία σχέση με το σχέδιο του Πολυτεχνείου και η αντίδραση των αστυνομικών σε συναθροίσεις δεν θα είναι η ίδια, καθώς αφού θα δίνεται ένας μικρός χρόνος για να σταματήσει ο συγχρωτισμός αμέσως μετά η αντίδραση θα είναι άμεση.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση