888 6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα | Kontasas
Αρχική / TIPS / 6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Δεν είναι τυχαίο το ότι το γκρίζο σαν λέξη έχει αρνητική έννοια. Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται όλοι όταν αποφασίζουν να βάλουν το γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού τους είναι ότι φοβούνται μήπως το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικά «καταθλιπτικό».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να βάλετε το γκρι στο σπίτι σας και με μερικές μικρές «τροποποιήσεις» που θα σας πούμε να το κάνετε πιο χαρούμενο και πιο ενδιαφέρον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε ποιο γκρι θα βάλετε στο σπίτι σας είναι να πάρετε δείγματα υφάσματος (ή χρωμάτων) απ’ όλα τα γκρι και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο για να τα συγκρίνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας τη διαφορά ανάμεσα στα πιο «ζεστά» και στα πιο «κρύα» γκρι. Ένα γκρι συνδυασμένο με , για παράδειγμα, θα δείχνει πιο κρύο από ένα γκρι συνδυασμένο με κίτρινο.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως αν είναι μεγάλο το δωμάτιο προτιμήστε έναν πιο βαθύ τόνο του γκρι που θα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ζεστός ο χώρος σας.

Μόνο λευκό Μια κλασική επιλογή που όμως μπορεί να σας δώσει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα είναι η ασφαλής επιλογή του λευκού χρώματος για να συνδυάσετε με το γκρι. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες όπως τα διακοσμητικά στοιχεία και τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Συνδυάστε τα δύο χρώματα λευκό και γκρί σε ένα εμπριμέ ή ριγέ χαλί και αφήστε μονόχρωμα τα υπόλοιπα υφάσματα στον χώρο.

Μαξιλάρια Κάντε πιο χαρούμενο έναν γκρι καναπέ διακοσμώντας τον με χρωματιστά . Αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώνετε το σαλόνι σας ανάλογα με την εποχή αφού θα μπορείτε πχ. τον χειμώνα να συνδυάσετε μοβ μαξιλάρια με τον γκρι καναπέ σας και το καλοκαίρι να τα αντικαταστήσετε με μερικά κίτρινα.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Βάλτε σε έναν γκρι καναπέ χρωματιστά ή έντονου χρώματος μαξιλάρια για να κάνετε πιο χαρούμενο το σημείο.

Κάντε το συνοδευτικό Χρησιμοποιήστε το γκρι σαν συνοδευτικό σε έναν πολύ έντονο καναπέ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε έναν κόκκινο ή έναν μπλε καναπέ στο σαλόνι σας και όλη η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου να είναι γκρι. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε έμφαση στον καναπέ και θα κάνετε τον χώρο σας ξεχωριστό. Η διακόσμηση και πάλι θα έχει σαν κέντρο το γκρι, αλλά το βάρος της προσοχής θα πέσει στον καναπέ.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Ενισχύστε ένα γκρι δωμάτιο με έναν μπλε, κόκκινο ή κίτρινο καναπέ για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο χώρος σας.

Ξύλο Το πιο «ζεστό» υλικό, το ξύλο, συνδυάζεται ιδανικά με το γκρι χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε ένα γκρι-καφέ. Αν τα ξύλινα έπιπλα που έχετε είναι σε σκούρες αποχρώσεις τότε αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο έντονο χρώμα στον χώρο.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Το γκρι, το λευκό και τα ξύλινα έπιπλά σας είναι μια κομψή και διαχρονική λύση για το υπνοδωμάτιο.

Βάλτε άλλο ένα χρώμα Συνδυάστε το γκρι με ένα άλλο, πιο φωτεινό χρώμα για να το κάνετε πιο όμορφο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε ανοιχτό γκρι τους τοίχους ενός υπνοδωματίου και να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό πράσινο στο χαλί, τα μαξιλάρια και την κουρτίνα.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Μην ξεχνάτε πως το γκρι μπορεί να είναι η ιδανική βάση για να αναδειχτεί ένα άλλο πιο «ζεστό» χρώμα.

Δημιουργήστε μια έντονη αντίθεση Αν είστε αρκετά τολμηροί τότε στο υπνοδωμάτιό σας και τους υπόλοιπους βάψτε τους γκρι. Το κόκκινο χρώμα θα κλέψει τις εντυπώσεις όμως είναι ο συνδυασμός με το γκρι που θα το ισορροπήσει στον χώρο.

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα

Το κόκκινο χρώμα θέλει μέτρο οπότε βάλτε το πολύ δύο διακοσμητικά σε κόκκινο χρώμα σε ένα τόσο έντονο δωμάτιο. Για τα υπόλοιπα στοιχεία προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Κάντε Όλο το Σπίτι σας να Μοσχοβολάει με Αυτό το Κόλπο

Ποιος χρειάζεται τα χημικά και επικίνδυνα για την υγεία αποσμητικά χώρου όταν μπορεί να φτιάξει …