Επικαιρότητα

Εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα – Τρεις συλλήψεις

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε η αστυνομία. Τα τρία μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν έπειτα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και της Θήβας 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν υποψήφια προς κλοπή οχήματα και χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθεταν, προέβαιναν στην κλοπή τους. Τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία του Μενιδίου, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, ενώ στη συνεχεία τα μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Στη συνέχεια για να να διοχετεύσουν τα κλεμμένα οχήματα στην αγορά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ανύπαρκτων ή ανυποψίαστων ατόμων και προμηθεύονταν οχήματα, ίδιας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και ήταν ασύμφορα προς επισκευή.

Χρησιμοποιώντας τα έγγραφα αυτών των αυτοκινήτων, πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας καθώς και τον αριθμό πλαισίου των κλεμμένων οχημάτων, και τα διέθεταν προς πώληση μέσω διαδικτύου, σε χαμηλές τιμές για άμεσο κέρδος.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα 9 βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση τους ξεπερνά το ποσό των 290.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζονται.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock