Υγεία & Διατροφή

Aφού έχουν εμβολιαστεί 4,5 δις άνθρωποι ο Αμερικανικός FDA αποκαλύπτει 160.000 ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου της PFIZER ενώ το FORBES κάνει λόγο “για …

…. αλλαγή μικροσκοπικού αριθμού κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος”

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ.  Aφού έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και 3.6 δις με δύο δόσεις έρχεται ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων να αποκαλύψει έγγραφα της ίδιας της PFIZER που έχει στην κατοχή του και τα οποία κάνουν λόγο για 160.000 καταγεγραμμένες παρενέργειες. Την ίδια στιγμή καθηγητής αρθρογράφος του FORBES εξηγεί ότι τα εμβόλια αλλάζουν “έναν μικροσκοπικό αριθμού κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία παραμονεύουν ως φύλακες ενάντια στις μελλοντικές λοιμώξεις. Και αυτό είναι καλό…”

Όχι, αυτό είναι εφιαλτικό. Όπως εφιαλτικό είναι και το γεγονός ότι για να αποκαλύψει ο FDA το σύνολο των εγγράφων που έχει στη κατοχή του και στα οποία βασίσθηκε ώστε να δώσει την άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer θα πρέπει να περιμένουμε 75 χρόνια!

Δείτε>

Ένα από τα κοινά αφηγήματα μεταξύ των αντιεμβολιαστών τον τελευταίο καιρό είναι ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 «αλλάζει το DNA». Ω, η φρίκη! Ξέρουν καν τι εννοούν με αυτό; Σίγουρα όχι. Οι αντιεμβολιαστές γενικά δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η βιολογία. Συχνά όμως είναι τόσο μπερδεμένη (η βιολογία) που μπαίνω στον πειρασμό να γράψω ότι πολλές φορές δεν κάνουν λάθος. Ωστόσο, ακόμα κι όταν φαίνεται πως έχουν δίκιο σε κάτι, είναι για τους λάθος λόγους.

Του Steven Salzberg, καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί τα οποία εξηγούν ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να αλλάξει το DNA, όπως ένα εξαιρετικά δημοφιλές στο Forbes από το CDC και τη UNICEF. Ας εμβαθύνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίεργη ιδέα ότι το εμβόλιο αλλάζει το DNA. Αρχικά, ας δούμε τι έχει να πει το CDC:

«Θα αλλάξει ένα εμβόλιο για την COVID-19 το DNA μου; Όχι. Τα εμβόλια COVID-19 δεν αλλάζουν ούτε αλληλεπιδρούν με το DNA με κανέναν τρόπο. Τόσο τα εμβόλια mRNA όσο και τα εμβόλια COVID-19 ιικού φορέα παρέχουν οδηγίες (γενετικό υλικό) στα κύτταρά προκειμένου να αρχίσουν να χτίζουν προστασία έναντι του ιού που προκαλεί την COVID-19. Ωστόσο, το υλικό δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου, όπου διατηρείται το DNA».

Έχουν εν μέρει δίκιο, αλλά σε μια προσπάθεια να δώσουν μια απλή απάντηση «όχι», το CDC κάνει λάθος. Είναι αλήθεια ότι τα εμβόλια Covid-19 δεν αλλάζουν άμεσα το DNA και είναι αλήθεια ότι δεν εισβάλλουν στον κυτταρικό πυρήνα, όπου βρίσκεται το DNA. Αλλά αυτή δεν είναι η πλήρης ιστορία. (Το άρθρο της UNICEF είναι πιο ακριβές και πιο διακριτικό, γράφοντας αντ’ αυτού ότι «οι πληροφορίες σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 στο ανθρώπινο DNA είναι αβάσιμες και αναληθής».)

Να θυμάστε ότι το όλο νόημα ενός εμβολίου είναι η πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει ότι κάτι στο σώμα σας πρέπει να αλλάξει, σωστά; Τι είναι λοιπόν διαφορετικό;

Κάθε φορά που στο σώμα εισβάλλει ένα ξένο κύτταρο –είτε είναι βακτήριο, ιός, μύκητας ή κάποιο άλλο παθογόνο– το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να επιλέγει ανάμεσα σε εκατομμύρια εξειδικευμένες πρωτεΐνες που ονομάζονται αντισώματα, η κάθε μία λίγο διαφορετική. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνει αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικός: Πολλά μικρά κομμάτια του DNA κόβονται και επικολλούνται μεταξύ τους, σε εκατομμύρια συνδυασμούς, με το καθένα να δημιουργεί ένα διαφορετικό αντίσωμα. Τελικά, ένα από αυτά τα αντισώματα «αναγνωρίζει» το παθογόνο (δεσμεύοντας το).

Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι τα επιτυχημένα αντισώματα έχουν μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος, με τη μορφή ειδικών κυττάρων που ονομάζονται Β-κύτταρα και έχουν ελαφρώς διαφορετικό DNA! Το DNA σε αυτά τα Β-κύτταρα κωδικοποιεί με ακρίβεια το σωστό αντίσωμα για να αναγνωρίσει τον εισβολέα, τον ​​ιό της Covid-19, δηλαδή. Μόλις αναρρώσετε από τη μόλυνση, μερικά από αυτά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού (Β-κύτταρα και Τ-κύτταρα) επιμένουν μέσω των λεμφαδένων να αναζητούν συνεχώς τυχόν επανεμφάνιση του ιού.

Ή, όπως εξήγησε πιο απλά ο Ed Yong: «Φανταστείτε τους λεμφαδένες ως μπαρ γεμάτο με γκριζαρισμένους μισθοφόρους Τ-κυττάρων, καθένας από τους οποίους έχει μόνο ένα είδος στόχου τον οποίο είναι έτοιμος να πολεμήσει. Το κύτταρο αγγελιοφόρος εισβάλλει μέσα με μια όχι πολύ καθαρή φωτογραφία, δείχνοντάς την σε κάθε μισθοφόρο και ρωτώντας: Είναι αυτός ο τύπος που θα πολεμήσεις; Όταν βρεθεί ένα ταίρι, ο μισθοφόρος οπλίζεται και κλωνοποιείται σε ένα ολόκληρο τάγμα, το οποίο φεύγει προς τους αεραγωγούς για να πολεμήσει».

(Για μια βαθύτερη κατάδυση στο πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα, δείτε το χαρακτηριστικό άρθρο του Ed Yong σχετικά με αυτό το θέμα στο The Atlantic από τον Αύγουστο του 2020.)

Το DNA σε αυτά τα ειδικά Β-κύτταρα «μνήμης» είναι λίγο διαφορετικό από το DNA όλων των άλλων κυττάρων. (Ή για να είμαι πιο ακριβής, όπως μου εξήγησε ένας συνάδελφος ανοσολόγος: Το εμβόλιο δεν αλλάζει κανένα DNA, ακόμη και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού, αλλά προκαλεί τον πολλαπλασιασμό ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού που έχουν ήδη υποστεί γενετική αναδιάταξη.) Το εμβόλιο, το ίδιο, δεν μένει τριγύρω, αλλά «δείχνει» στο ανοσοποιητικό σύστημα μερικά αντίγραφα της πρωτεΐνης ακίδας από τον SARS-CoV-2, τον ιό Covid-19 και το ανοσοποιητικό σύστημα θυμάται. Και, πρέπει να σημειώσω, μια παρόμοια αλλαγή στο DNA συμβαίνει εάν έχετε μολυνθεί από τον ίδιο τον ιό Covid-19.

Steven Salzberg

Αλλά τα Β-κύτταρα είναι απλώς ένα μικροσκοπικό τμήμα του σώματός. Κάθε άλλος τύπος κυττάρου, από το δέρμα μέχρι την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο, είναι εντελώς ανεπηρέαστος από το εμβόλιο. Και αν δεν είχαμε κανέναν τρόπο να «θυμηθούμε» πώς να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις, τότε δεν θα είχαμε ανοσία σε τίποτα, οπότε η ανθρώπινη φυλή θα εξαφανιζόταν γρήγορα.

Τέλος, επιτρέψτε μου να αναφερθώ και σε μια άλλη παραπληροφόρηση. Στις αρχές της πανδημίας, ορισμένοι πολύ γνωστοί βιολόγοι στο MIT δημοσίευσαν μια εργασία που ισχυριζόταν ότι ο ιός SARS-CoV-2 θα μπορούσε, μέσω ενός περίτεχνου και εξαιρετικά απίθανου μηχανισμού, να ενσωματωθεί στο DNA των κυττάρων που είχαν μολυνθεί. Αυτό θα ήταν όντως ανησυχητικό! Πολλοί άλλοι επεσήμαναν γρήγορα ότι αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης να εξηγηθεί με πιο κοσμικούς μηχανισμούς (πειραματικά τεχνουργήματα, ουσιαστικά). Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά, με εκατοντάδες εκατομμύρια μολύνσεις, κανείς δεν έχει αναφέρει ούτε μία περίπτωση όπου ο ιός στην πραγματικότητα έκανε κάτι τέτοιο. Έτσι, όχι μόνο αυτό το σενάριο (αντίστροφη μεταγραφή του ιικού RNA σε ανθρώπινο γονιδίωμα) είναι πραγματικά απίθανο, αλλά δεν ισχύει καν για τα εμβόλια, τα οποία περιέχουν μόνο ένα μικρό θραύσμα του ιικού mRNA.

(Επιπλέον, αυτή η μελέτη των βιολόγων του MIT ήταν εξαιρετικά ανεύθυνη. Βασικά έδειχναν τις τεχνικές τους δεξιότητες, λέγοντας «κοίτα τι μπορούμε να κάνουμε τον ιό!» χωρίς να σκεφτούν πώς θα μπορούσε να αλλοιωθεί η δουλειά τους όταν οι αντιεμβολιαστές θα την επικαλούνταν. Και η απάντηση του CDC που παρέθεσα παραπάνω φαίνεται να είναι μια άμεση απάντηση σε παρερμηνείες της μελέτης του MIT).

Επιστρέψτε λοιπόν στην αρχική μας ερώτηση: Αλλάζει το εμβόλιο Covid-19 το DNA; Όχι άμεσα, όχι. Αλλά ναι, χάρη στο ανοσοποιητικό σύστημα, το συνολικό μείγμα DNA στο σώμα σας αλλάζει λίγο μετά τη λήψη οποιουδήποτε εμβολίου. Το DNA αλλάζει επίσης κάθε φορά που αναρρώνετε από μια μόλυνση, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος. Αλλά η μόνη αλλαγή στο DNA είναι ενός μικροσκοπικού αριθμού κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία παραμονεύουν ως φύλακες ενάντια στις μελλοντικές λοιμώξεις. Και αυτό είναι καλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποκαλύπτουν ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer κατέγραψε σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες παρενέργειες από το εμβόλιο για τον Covid-19 τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του!

Το ρεπορτάζ είναι από το EΘΝΟΣ>

Τα έγγραφα παρελήφθησαν από ομάδα γιατρών, καθηγητών και δημοσιογράφων, που αποκαλούν τους εαυτούς τους Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια, οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα στον FDA για την δημοσιοποίησή των εγγράφων αυτών.

Η πρώτη δόση των εγγράφων αποκαλύπτει ότι, από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν το εμβόλιο της Pfizer κυκλοφόρησε παγκοσμίως, υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η φαρμακοβιομηχανία είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 42.000 αναφορές περιστατικών που περιγράφουν λεπτομερώς σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Αυτές οι αντιδράσεις κυμαίνονταν από ήπιες έως σοβαρές, ενώ 1.223 ήταν θανατηφόρες. Η πλειοψηφία αυτών των αναφορών αφορούσε άτομα ηλικίας από 31 έως 50 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιες ήταν οι παρενέργειες που καταγράφονται;
Αναφέρθηκαν περισσότερες από 25.000 διαταραχές του νευρικού συστήματος, μαζί με 17.000 διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού και 14.000 γαστρεντερικές διαταραχές. Αναφέρθηκε επίσης μια σειρά διαφορετικών αυτοάνοσων καταστάσεων, μαζί με ορισμένες περίεργες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων 270 «αυθόρμητων αμβλώσεων» και περιστατικών έρπητα, επιληψίας, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών, μεταξύ χιλιάδων άλλων.

Αυτές οι παρενέργειες ήταν προηγουμένως γνωστές και όλες έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( VAERS ), η οποία μέχρι την Κυριακή έχει καταγράψει 3.300 θανάτους μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer, αριθμός που σε γενικές γραμμές συμβαδίζει με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας.

Ουσιαστικά, τα έγγραφα της Pfizer χρησιμοποιήθηκαν από τον FDA για να δηλώσει ότι το εμβόλιο της εταιρείας είναι ασφαλές, ένα εμβόλιο που έχει εγκριθεί και για Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω από τον Αύγουστο. Επίσης έχει εγκριθεί και για παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών και οι αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Και η μετάλλαξη Όμικρον…

Ο FDA υποστηρίζει ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το 2096 για να δημοσιοποιηθούν και οι 451.000 σελίδες που χρησιμοποίησε για την έγκριση του εμβολίου της η Pfizer.

Μπροστά στο πιο μεταδοτικό και προφανώς πιο ανθεκτικό στα εμβόλια στέλεχος του κορονοϊού, την μετάλλαξη Όμικρον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέχισε να προβάλλει τον εμβολιασμό ως το «κλειδί» για την καταπολέμηση του. Το ίδιο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου για να διατηρηθούν τα επίπεδα ανοσίας σε υψηλά επίπεδα.

Έπειτα από μια μελέτη στη Νότια Αφρική, που δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι έως και 40 φορές λιγότερο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Όμικρον από τις προηγούμενες παραλλαγές, η εταιρεία διατείνεται ότι θα μπορούσε να έχει στην αγορά ένα ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον έως τον Μάρτιο του 2022.

kourdistoportocali.com

πηγη

 

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock