ΕνημέρωσηΟικονομία

ΑΑΔΕ για βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: Μεγαλύτερη και ταχύτερη ενημέρωση των στοιχείων

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, και οι εκπρόσωποι των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, Booking και Vrbo, με φόντο την προαναγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για νέες δράσεις για τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει τέτοιο μνημόνιο συνεργασίας της Δημόσιας Αρχής με τις εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το ζητούμενο του νέου Μνημονίου είναι η παροχή περισσότερων στοιχείων και σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα από διασταυρώσεις με τα αντίστοιχα έντυπα της Εφορίας, τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ήδη οι πλατφόρμες εφοδίασαν τις ελεγκτικές υπηρεσίες με στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη φορολογητέας ύλης και τελικά σε έσοδα που ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ και πλέον το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ενσωματώνει τις νέες υποχρεώσεις που δημιουργεί η Κοινοτική Οδηγία της ΕΕ.

«Συνεργαζόμαστε ώστε να έχουμε δεδομένα καλύτερης ποιότητας και ταχύτερα, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.

«Σταθερά επιδιώκουμε τη συνεργασία με φορείς της αγοράς που μπορούν να συνδράμουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ «Η υπογραφή των τριών επικαιροποιημένων μνημονίων συνεργασίας ενισχύει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας και αποδεικνύοντας πως έχει αποτελεσματικότητα, καθώς έχει γίνει σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο και έχει οδηγήσει στον δεκαπλασιασμό των εσόδων μας τα τελευταία δέκα χρόνια».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock