ΕνημέρωσηΟικονομία

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και επέκταση σε νέους τομείς

Τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης των εσόδων και της κερδοφορίας που παρουσίασε το 2022 σχεδιάζει να διατηρήσει και την επόμενη χρονιά η ADAPTIT, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής (system integration), επεκτεινόμενη ταυτόχρονα σε νέους τομείς όπως είναι αυτός των κέντρων δεδομένων (data centers).

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, το 2022 αναμένεται να κλείσει στα 30 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά το 2023, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ADAPTIT, Αθανάσιος Τζαφέρης ανέφερε ότι η υπάρχουσα εκτίμηση είναι πως τα έσοδα θα ανέλθουν στα 40 εκατ. ευρώ με τα EBITDA στα 5,5 εκατ. ευρώ. Επεσήμανε, μάλιστα, πως οι εκτιμήσεις αυτές είναι μάλλον συντηρητικές καθώς αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση των εσόδων από το εξωτερικό αλλά και από τις τιμολογήσεις έργων του δημοσίου που έχει αναλάβει η εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2022 η εταιρεία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 40 άτομα φθάνοντας στους 130 εργαζόμενους, ενώ την επόμενη χρονιά ο στόχος είναι να προχωρήσει σε περισσότερες από 60 προσλήψεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock