ΕνημέρωσηΟικονομία

Αδιέξοδο από την ακρίβεια – Σε δύσκολη θέση το οικονομικό επιτελείο

Απανωτές είναι οι επιβαρύνσεις σε νοικοκυριά και επαγγελματίες από τις αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα και αγαθά πρώτης ανάγκης. Το κύμα ακρίβειας που έχει ενσκήψει το τελευταίο εξάμηνο και στη χώρα μας δεν λέει να κοπάσει, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να ξεπερνάει τα 1,84 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κάθε εβδομάδα ακριβαίνει με την τιμή ανά λίτρο να είναι πάνω από 1,22 ευρώ.

Αυτό, όμως, που έχει οδηγήσει νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις κυριολεκτικά σε απόγνωση είναι οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τον Δεκέμβριο του 2021 η χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε στα 235 ευρώ/ΜWh, τον Ιανουάριο μειώθηκε στα 227 ευρώ, ενώ τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου η τιμή συνεχίζει την ελαφρά αποκλιμάκωση στα 221,5 ευρώ/MWh, ωστόσο παραμένει σχεδόν 4 φορές ακριβότερη από τη μέση τιμή του 2020.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger