ΕνημέρωσηΠολιτική

Άγκυρα: Στην παγίδα της Ελλάδας πέφτει η Γερμανία – Αποφασιστική απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της η Άγκυρα, στρέφοντας αυτήν τη φορά τα «βέλη» και προς την πλευρά της Γερμανίας, που προχώρησε σήμερα σε ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι το Βερολίνο πέφτει στην παγίδα της Ελλάδας, η οποία είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα». Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, απάντησαν άμεσα διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε: «Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εναέριο χώρο της χώρας μας και στον διεθνή εναέριο χώρο, αγνοώντας το γεγονός ότι είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

»Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν τουλάχιστον άγνοια να χαρακτηριστούν οι πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως “παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου”. Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία του γείτονά του, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αυτός είναι η Ελλάδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock