ΕνημέρωσηΟικονομία

Αγρότες: Μόνιμη και με νέα μέθοδο η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο από το 2025

Με νέα μέθοδο θα γίνεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο από το 2025 όταν θα γίνει μόνιμη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 1/3 ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς στο πλαίσιο της διυπουργικής σύσκεψης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετραλιάς είπε ότι για το επόμενο έτος που η καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα γίνει μόνιμη, θα ακολουθηθεί νέα μέθοδος όπου το 50% δεν θα δίνεται οριζόντια αλλά το ποσό θα συνδέεται με την κατανάλωση κάθε αγρότη.

Παράλληλα ο κ. Πετραλιάς ανέφερε ότι τη Δευτέρα, 1 Απριλίου θα καταβληθεί η προκαταβολή των 41 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, βάσει δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Επίσης, τόνισε ότι η καταστροφή που προκλήθηκε από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» εκτιμώνται πάνω από 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές και πάνω από ένα δισ. φτάνουν οι αποζημιώσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock