Κόσμος

Αίγυπτος: Στήθηκαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη σκιά του πολέμου στη Γάζα

Η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή οικονομική κρίση στην ιστορία της και έναν πόλεμο στα σύνορά της με τη Γάζα.

Η νίκη θα δώσει στον Σίσι μια εξαετή θητεία κατά την οποία οι άμεσες προτεραιότητες θα είναι η τιθάσευση του πληθωρισμού που αγγίζει είναι στα ύψη, η διαχείριση της χρόνιας έλλειψης συναλλάγματος και η αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των ηγετών της Χαμάς στη Γάζα.

Ο πληθωρισμός κυμαίνεται κοντά στο 40%, αφού το νόμισμα έχασε τη μισή του αξία και ανέβασε το κόστος των εισαγωγών.

Ακόμη και πριν από την τρέχουσα κρίση, περίπου τα δύο τρίτα των σχεδόν 106 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας ζούσαν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από την Κυριακή έως την Τρίτη, μεταξύ 9:00 π.μ. και 09:00 μ.μ. (0700-1900 GMT) κάθε ημέρα, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου

Η νίκη θα δώσει στον Σίσι μια εξαετή θητεία κατά την οποία οι άμεσες προτεραιότητες θα είναι η τιθάσευση του πληθωρισμού που αγγίζει σχεδόν το ρεκόρ, η διαχείριση της χρόνιας έλλειψης συναλλάγματος και η αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των ηγετών της Χαμάς στη Γάζα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock