ΕνημέρωσηΟικονομία

Ακρίβεια: Στο «τραπέζι» έκτακτο επίδομα Πάσχα για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στην επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση εξετάζει ένα έκτακτο μέτρο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα κριθεί με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την πορεία της ενεργειακής κρίσης, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαϊ.

«Αν συνεπώς έχουμε καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόβλημα συνεχίζεται με την ίδια ένταση το επόμενο διάστημα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να στηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά» είπε και προσέθεσε: «Έχουμε μετρήσει τις δημοσιονομικές δυνατότητες, έχουμε πολλές εναλλακτικές, θα επιλέξουμε τη βέλτιστη λύση με την παροχή κάποιας ρευστότητας σε αυτούς που έχουν ανάγκη», είπε.

«Είναι απολύτως σαφές ότι αυτός ο πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και επηρεάζει τους προϋπολογισμούς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Περιγράφοντας τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί είπε «προφανώς δεν καλύπτουν το σύνολο του πλήγματος».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock