ΕνημέρωσηΟικονομία

Αλλαγές στους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για τις προβληματικές τράπεζες εξετάζει η ΕΕ

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για τις προβληματικές τράπεζες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως άτομα ή ομάδες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή ξεκίνησε επίσης στοχευμένη διαβούλευση για να συγκεντρώσει τις παρατηρήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των αρχών των κρατών-μελών. Παράλληλα, η Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής στοιχείων σχετικά με τους κύριους στόχους, το πεδίο εφαρμογής και το πλαίσιο της αξιολόγησης.

Οι κανόνες κρατικών ενισχύσεων για τις προβληματικές τράπεζες αρχικά σχεδιάστηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 στις τράπεζες και για την αποφυγή αλυσιδωτών επιπτώσεων από χρεοκοπίες τραπεζών στον χρηματοπιστωτικό τομέα και γενικά στην οικονομία της ΕΕ. Αποσκοπούν στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ενιαία αγορά, διασφαλίζοντας παράλληλα ισότιμους όρους ανταγωνισμού, μέσω του περιορισμού των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock