Κόσμος

Allianz Trade: Κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων σε 11 χώρες λόγω διατροφικής κρίσης

Η εκτίναξη των τιμών στα τρόφιμα ενδέχεται να προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές σε 11 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, αναφέρει στο πόρισμα της μελέτης της, η ασφαλιστική εταιρεία Allianz Trade. 

«Αν δεν θρέψουμε τον κόσμο, θρέφουμε τη σύγκρουση», υπογραμμίζει η ασφαλιστική εταιρεία στην μελέτη της που δόθηκε χθες, Τρίτη (14/6) στη δημοσιότητα και συνεχίζει: «Το σοκ στις παγκόσμιες τιμές τροφίμων προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία για τις χώρες που είναι καθαροί εισαγωγείς τροφίμων ή ορισμένων τροφίμων που καθίστανται σπάνια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά».

Το διατροφικό αυτό σοκ μειώνει την πρόσβαση σε πόρους «και θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει την πτώση κάποιων κυβερνήσεων, όπως συνέβη με την αραβική άνοιξη», προειδοποιεί η εταιρεία, αναφερόμενη στα λαϊκά κινήματα αμφισβήτησης στις αρχές της δεκαετίας του 2010 που οδήγησαν στην πτώση αρκετών καθεστώτων, όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο, και των οποίων μια από τις συνιστώσες ήταν η κοινωνική εξαθλίωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock